Stigao nam je prosinac, mjesec u kojem se veselimo mnogim stvarima, no oni koji putuju vesele se samo jednom – odabiru sljedeće destinacije na koju će potegnuti barem jedan vikend. Mi smo isto takvi. Još ne završimo s jednim putovanjem već planiramo ono iduće. Ipak, treba se nečem veseliti u životu. Postoji jedan citat koji kruži internetom, a s kojim se totalno slažemo: “Putovanje je jedina stvar koju kupujete, a čini vas bogatijim”.

Mi upravo ovaj članak posvećujemo destinacijama koje svakako trebate posjetiti početkom iduće godine, a ako ste među onima koji nemaju svoj auto i ne vole putovati preko turističke agencije – ne brinite jer upravo su to destinacije na koje možete stići low budget autobusnim prijevoznikom FlixBus. FlixBus nas je ove godine veselio svojim novim destinacijama i jeftinim autobusnim kartama, pa s toga ozbiljno razmislite da upravo on bude odabir za vaše iduće putovanje.

Bratislava

BratislavaO Bratislavi smo već mnogo pisali. Udaljena od Zagreba svega četiri sata lagane vožnje, svim posjetiteljima nudi nezaboravno iskustvo u bilo koje godišnje doba. Iako već za Advent možete odabrati Bratislavu kao svoju iduću destinaciju, možda je bolje spojiti putovanje u Bratislavu s putovanjem u Beč početkom godine kada prođu gužve “božićnih” turista. Više o Bratislavi potražite ovdje. Konkretne informacije o voznom redu i cijenama do Bratislave možete pronaći na linku.

Prag

Prague - Pivo - Češka (6)Za mnoge, Prag je grad dobre zabave i još bolje pive. Ipak, zabava bez pive i nije neka zabava, a u Pragu tako poprima neke nove dimenzije. Posjetite Stari grad koji je atrakcija sama po sebi ili napravite selfie na jednom od najljepših mostova u Europi, na Karlovom mostu. Odaberete li Prag kao svoju iduću destinaciju, pročitajte članak u kojem smo točno naveli što sve u njemu trebate posjetiti. Konkretne informacije o voznom redu i cijenama do Praga možete pronaći na linku.

Krakow

Krakow - Vikend Manijaci (3)Ah taj Krakow. Ako ste u njemu već bili – nema veze. Posjetite ga ponovo. Ovo je po nama jedan od najljepših Europskih gradova u kojem ćete ostati pozitivno oduševljeni atmosferom, kulturom, cijenama ali i ponudom. Smještaj je ovdje jeftiniji od većine europskih gradova, a hrana je zaista fenomenalna. Sama pomisao da već za 30tak kuna možete pojesti ručak i popiti pivo govori dosta o tome kakva je ovdje vrijednost za novac. Putujete u Krakow i želite spavati u dvorcu? Kliknite ovdje i saznajte kako je to izvedivo. Konkretne informacije o voznom redu i cijenama do Krakowa možete pronaći na linku.

Ljubljana

LJubljana

Ljubljana se nalazi svega sat i pol – 2 udaljena od Zagreba, a to je baš grad po mjeri svakog čovjeka. Što da kažemo, nudi sve, od shoppinga u jednom od najvećih trgovačkih centara regije (BTC) pa do brojnih povijesnih znamenitosti kao što su „Tri mosta“ i Ljubljanski dvorac u samom centru grada. Dobra stvar je da se za put u slovensku prijestolnicu ne trebate puno pripremati, već je dovoljno da se tamo zaputite i provedete vikend kao da ste pravi lokalac. Ako se izgubite, jezične barijere nemate te lako upitate za sve što vas zanima, a mi vjerujemo da će vam Ljubljančani na ljubazan način odgovoriti, kao što su i nama do sada. Kompletan vodič kroz Ljubljanu potražite ovdje. Konkretne informacije o voznom redu i cijenama do Ljubljane možete pronaći na linku.

Amsterdam

AmsterdamMi smo u Amsterdamu bili više puta i uvijek se veselimo odlasku u ovaj “grad slobode”. Amsterdam je grad kontrasta, grad u kojem se cijeni umjetnost, kultura i povijest. Grad dobre zabave i brojnih mogućnosti. Ovdje nema ograničenja, sve je suprotno od onog svijeta u kojem živimo, pa tako primjerice biciklisti imaju veća prava od pješaka i automobila, pušenje cigareta je zabranjeno u kafićima, a na svakom uglu možete pronaći dućane koji prodaju samo i isključivo sireve. Ipak, Nizozemska je zemlja Edama i Gaude. Zaintrigirali smo vas? Kliknite ovdje i saznajte sve o Amsterdamu. Konkretne informacije o voznom redu i cijenama do Amsterdama možete pronaći na linku.

U suradnji s FlixBusom dijelimo 2 karte za bilo koju destinaciju u FlixBus mreži iskoristive do 31.7.2017. Kako do nagrade? Saznaj u nastavku.

Što moraš učiniti?

 • Lajk na Facebook stranice Vikend Manijaci i FlixBus
 • U komentar označi osobu koju vodiš sa sobom ukoliko osvojiš nagradu. Ali pazi, šanse su veće ako i ona učini isto.

Pravila natječaja:

 1. Natječaj traje od objave članka u petak 02. prosinca do 09. prosinca 2016. u 16 sati
 2. Kako bi prijava bila pravovaljana, ne smiješ zaboraviti slijedeće:
  2.1. Na Facebooku lajkati stranice Vikend Manijaci i FlixBus
  2.2. U komentar članka na Facebooku moraš označiti osobu koju vodiš sa sobom ukoliko osvojiš nagradu. Šanse za pobjedu su veće ako tagirana osoba učini isto.
 3. Maloljetne osobe nemaju mogućnost sudjelovanja u ovom natječaju.
 4. Nakon isteka roka za prijave, pobjednik će se odabrati koristeći Woobox aplikaciju
 5. Pobjednik osvaja 2 vauchera koja je osigurao FlixBus koja se mogu iskoristiti kraja srpnja 2017. godine za bilo koju destinaciju u FlixBus mreži.
 6. Nagradno putovanje može biti s polaskom iz Hrvatske, ali i iz bilo koje druge destinacije u kojoj FlixBus ima svoje linije. Ipak, nadamo se da ćeš kao svoje polazište odabrati Hrvatsku.
 7. Sudionici ne mogu potraživati nikakvu naknadu povezanu sa sudjelovanjem u natječaju.
 8. Dobitnik nagrade ima mogućnost nagradu iskoristiti najkasnije do 31.07.2017. godine.
 9. Nagradni natječaj može se izvanredno prekinuti u slučaju nastanka okolnosti za koje organizator nije odgovoran, odnosno koje nije mogao spriječiti, otkloniti ili izbjeći. Organizator ima pravo na promjenu pravila natječaja u slučaju postojanja za to opravdanog razloga.
 10. Nagradu nije moguće zamijeniti za novac.
 11. Dobitnik nagrade je Vikend Manijacima i FlixBusu dužan mailom dostaviti barem 5 fotografija ispred FlixBus autobusa.
 12. Sudjelovanjem u natječaju svaki sudionik prihvaća navedena pravila.
 13. Svaka povreda pravila automatski isključuje sudionika iz natječaja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here