U Šibeniku počinje jedna od najočekivanijih manifestacija: “Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku” koja će sve posjetitelje vratiti u doba srednjeg vijeka kada su ulicama grada vladali neki drugi modni trendovi, kad je glazba imala neko drugo značenje i kad je gastronomska ponuda bila autohtona, jednostavna i iskrena. 

Srednjovijekovni sajam - Sibenik - VIkend Manijaci6

Cilj Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku je očuvanje materijalne i kulturne baštine grada Šibenika, što se najbolje može postići svojevrsnim povratkom u prošlost želimo oživjeti stare tradicijske vrijednosti te prikazati vrijednu baštinu kroz tradicijske običaje, ples i zabavu. 

Srednjovijekovni sajam - Sibenik - VIkend Manijaci9

Za one koji nisu upoznati, Srednjovjekovni sajam jedna od najdugovječnijih manifestacija, a među ovogodišnjim novostima su zastave s grbom sv. Mihovila kojima će biti ukrašen Trg Republike Hrvatske. 

Srednjovijekovni sajam - Sibenik - VIkend Manijaci10

Posjetite sajam i upoznajte se sa starim zaninatima i s preko 250 izlagača i preko 500 sudionika koji će biti zaslužni za kreiranje posebne atmosfere u gradu. Ovo je jedinstvena prilika da na jednom mjestu upoznate i brojne povijesne udruge iz cijele Hrvatske, a možete se upoznati sa susjednim kulturama, tj. s gostima iz Mađarske, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Svi će oni prezentirati svoje vještine u različitim viteškim borbama te izvoditi zabavne programe uz srednjovjekovnu glazbu, ples i različite žonglerske vještine.

Srednjovijekovni sajam - Sibenik - VIkend Manijaci7

Već 12 godinu zaredom aktivni sudionik Sajma je Šibenska gradska straža koja će i ove godine doprinijeti atraktivnosti programa pucanjem iz topova te upriličenjem pomorske bitke, kazao je Mate Žurić, član Gradske straže.

Svečanost otvorenja održat će se 08. rujna s početkom u 20.30 sati na Trgu Republike Hrvatske predstavom o Petru Krešimiru IV. u režiji Serđa Mioča uz nastup KU „Šibenske šuštine“.

Više informacija i kompletan program potražite na www.sibenik.hr


ScreenHunter_01 Jun. 15 14.22

Logo Sibensko kninskaLogo Croatia

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here