8Festival Regius // 14. – 15. srpnja

Ovogodišnji festival alternativne glazbe Regius festival #7 održat će se 14. i 15. srpnja u Šibeniku. Za festivalsku lokaciju i ovog ljeta odabran je prostor nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura (ex TEF). Na Festivalu će tako nastupiti Ponte de Carla, Artan Lili, Kojoti, Pips Chips & VideoClips te The Fogsellers u petak 14. srpnja i Čudnoređe, Stereo Banana, TBF, Songkillers, Kontradikshn u subotu 15. srpnja.

Ulaznice, dnevne i festivalske mogu se kupiti u Šibeniku (caffe barovi Azimut, Baldekin i Bono), te putem online servisa Entrio kao i na svim njihovim prodajnim mjestima diljem Hrvatske.

Cijena: 100,00 kuna festivalska ulaznica // 70,00 kuna dnevna.

Više informacija potražite na www.regius-festival.com

7OFF Jazz & Blues // 20. – 22. srpnja

Za sve ljubitelje Jazz i Blues glazbe iz Šibenika stižu lijepe vijesti. Udruga Tajni život već 11. Godina za redom organizira OFF Festival, događanje posvećeno jazzu i bluesu koji će ove godine ugostiti brojna imena kao što su Bow vs. Plectrum, Kries, Zdenka Kovačiček, Kozmodrum, Igor Prado & Raphael Wressnig i Rambo Amadeus. Koncerti svakog dana započinju u 22 sata.

Cijena: 240,00 kuna festivalska ulaznica // 120,00 kuna dnevna.

Više informacija potražite na offfestival.net

6Salsa Beach Splash Festival // 4. – 9. srpnja

Šest dana i noći Salsa ludila na plaži donosi nam Salsa Beach Splash festival, a na tragu prošlogodišnjeg eventa, u 2017. očekuje nas još više plesa, radionica, partyja, seminara, izleta brodom, DJ-a i ostale salsa zabave! Festival se održava u jednom od najpoznatijih turističkih resorta na Jadranu – Solarisu. Light Summer Breeze Party, Salsa Seminar, Styling Seminar, Part Animal Boat Trip i «Nice to meet you» Party samo su neka od događanja izdvojena iz bogatog programa. Najvažniji i najspektakularniji dio programa će svakako biti Open Air Concert Party u centru Šibenika koji će ugostiti poznati band Irè Oyàlè Sextet kao i brojna poznata DJ imena.

Više informacija i kompletan program potražite na salsabeachsplash.com

5Događanja na tvrđavi sv. Mihovila

Srpanj na Tvrđavi sv. Mihovila otvara Solo Positivo Film Festival, najpoznatiji regionalni festival glazbenog dokumentarnog filma. U ukupno 5 festivalskih dana, od 4. – 8. srpnja na radost brojnih ljubitelja filmske i glazbene umjetnosti, na Tvrđavi će se izmjenjivati hit glazbeni dokumentarci, dobra zabava i svirka u živo. Izdvajamo dva različita umjetnička izričaja akademskih glazbenika na Tvrđavi koji će predstaviti Stefan Milenković i Rohan de Silva koji će s programom Freedom of classic otvoriti jubilarnu 10. Musicu Appassionatu. Uz njih tu su i Sudar Percussion s projektom Oxygen, obradama Jean Michel Jarrea, začetnika francuske elektronske glazbe popraćeni svjetlosnim vizualizacijama. Jedinstvena prilika za uživanje u iznimnom nastupu Gregory Portera, ovogodišnjeg dobitnika Grammyja za najbolji vokalni jazz album „Take me to the alley“ šibenskoj publici pružit će se 18. srpnja. Tu je i jedna plesna poslastica Igora Kirova, balet Na putu, koji otvara ovogodišnji 7. Plesni festival, 24. srpnja. Uzbudljiv mjesec zatvara nastup legendarnog Laibacha 27. srpnja u sklopu festivala Changer.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone te u sustavima eventim.hr, croataia-tickets.com.

4Program događanja na Tvrđavi Barone

Intimnija atmosfera Tvrđave Barone visoko nad Šibenikom također nudi bogat srpanjski program. Izdvajamo glazbeni program Strana B i filmski program Srijedom po svijetu. U programu se ističu i neka poznata imena hrvatske glazbene scene kao što je Josipa Lisac (28. srpnja I Ivo Perkušić koji će svim uzvanicima predstaviti Fado.

Više informacija i kompletan program potražite na www.barone.hr

3Supertoon – 7. Međunarodni festival animacije // 16. – 21. srpnja

Kroz šest festivalskih dana na više različitih lokacija diljem Šibenika prikazat će se odabrani filmovi domaće i svjetske produkcije animiranog filma kratkog metra te niz natjecateljskih i popratnih programa u službenim natjecateljskim kategorijama te panoramskim i retrospektivnim projekcijama.

Više informacija i kompletan program potražite na www.supertoonfestival.com

2Šibenske klapske večeri // 6. srpnja – 14. rujna

Šibenske klapske večeri  četvrtkom u organizaciji Turističke zajednice grada Šibenika se već gotovo dva desetljeća za redom održavaju u staroj gradskoj jezgri na trgu Ivana Pavla II, pored prekrasne crkvice sv. Ivana.

Više informacija i kompletan program potražite na www.sibenik.hr

1Šibenski plesni festival // 24. srpanj

Šibenski plesni festival prava je poslastica za ljubitelje plesne umjetnosti koja će se održati na tri pozornice: pozornici ispred šibenske katedrale sv. Jakova – jedinstvenog spomenika kulture, uvrštenog u na popis svjetske baštine UNESCO-a, pozornici tvrđave Sv. Mihovila – proglašenoj kulturnom atrakcijom godine po izboru Hrvatske turističke zajednice, kao i na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Više informacija i kompletan program potražite na www.sibenik.hr


ScreenHunter_01 Jun. 15 14.22

Logo Sibensko kninskaLogo Croatia

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here