Tržnica Kejetia

Smještena u samom centru Kumasia za ovu tržnicu se veli da je najveća u zapadnoj Africi. Sa 11000 štandova i preko 40 000 radnika ovo je poseban grad za sebe sa svojim bioritmom. Ovdje ćete naći sve od sandala do tradicionalne hrane. Iako je ova tržnica velika ona ipak ne privlači previše turista te su prodavači nerijetko iznenađeni posjetom turista. Uvijek možete unajmiti vodiča koji će vas provesti po tržnici kako biste pronašli ono što tražite i kako bi vas uputio u pravilan način pregovaranja.

Dvorac Cape Coast

Ovaj dvorac bijele fasade nalazi se u samom srcu grada Cape Coast i predstavlja pravo povijesno čudo koje ni dan danas nije u potpunosti istraženo. Tamnice i prostorije za robove mjesta su koja obavezno morate posjetiti jer se u njima nalaze originalne sprave za mučenje. Isto tako i palača guvernera je prostorija koja se mora vidjeti i koja je prava suprotnost od strave koju doživite u tamnicama.

lara-banga-1947687_1920

Nacionalni park Kakum

Ako vas zanima divljina Ghane nacionalni park Kakum je pravo mjesto koje morate posjetiti. Ova prašuma dom je ugroženoj vrsti šumskih slonova, 300 vrsta ptica, colobuc majmuna i otprilike 600 vrsta leptira. Uz životinje i biljke glavna atrakcija je viseći most koji se nalazi na 40 metara visine iznad tla.

Iskusite pravi Kumasi voodo obred

Ovo je stvarno jedinstveni događaj. Sve počinje turom po muzeju u kojem je postava posvećena prakticiranju voodo običaja kod plemena Kumasi a završava pravi voodo obredom. Lokalni svečenici izvest će pred vama pravi pravcati voodo obred koji će završiti plesom kostimiranih plesača.

Utočište Boabeng-Fiema

Ova mala zajednica zaštićenih šuma najbolje je mjesto u Ghani na kojem možete susresti dvije različite vrste majmuna. Bijeli i crni colobus majmuni i Lowe mona majmuni. Oboje vrste lokalno stanovništvo smatra svetima.

Selo Nzulezu

Ovo jedinstveno selo najbolje je posjetiti tijekom kišne sezone kada je razina voda puno viša nego u sušnom periodu godine. Ova zajednica svoje je kuće izgradila na samoj vodi, smještene na drvenim stupovima u području koje je bogato pticama i ostalim životinjama. Najbolji način za doći do sela je spustiti se po rijeci s kanuom.

Nacionalni park Mole

Ovaj nacionalni park najveći je i najbolje opremljeni razervat u državi, a posjetitelji u njemu lako mogu vidjeti slonove i antilope. Hijena i lav se isto tako mogu pokazati, ali su oni ipak malo više ekskluzivniji.

mole-national-park-1927847_1920

Busua

No da ne bi sad ispalo da je Ghana samo za nagledavanje i istraživanje. Ne, ona ima i prelijepe plaže na kojiima možete uživati u suncu i predobrim koktelima. Restorani s morskom hranom i popularne surferske lokacije su ono što ovdje možete iskusiti.

senya-beraku-1928946_1920

Unatoč svemu što nudi, Ghana je 108 od 139 država na svijetu po popularnosti među putnicima. Zato put pod noge i istraživat Ghanu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here