Moje prvo samostalno putovanje bilo je u London, prije sad više od 10 godina kad sam baš napunio svoju osamnaestu. Pamtit ću ga cijeli život, ne samo po tome što je prvo, već i po osobama koje sam na putu susreo. U nastavku donosim nekih svojih 6 savjeta što raditi u Londonu ako putujete sami samcati…

6Smjestite se u hostel umjesto hotela

Šanse da ćete nekog upoznati u hotelu su vrlo male, no dijelite li sobu s još 10 ili 20 osoba, one se povećavaju. Započnite razgovor s ”cimerom“ i pozovite ga na pivce. Razgovor će vas odvesti u neke nove životne dimenzije. Pretražite smještaj u Londonu ovdje.

5Rezervirajte svoje mjesto u kazalištu

Ako volite mjuzikle, zaputite se u West End gdje vas očekuju mjuzikli koji će vam podignuti raspoloženje. Iako su ulaznice skuplje ako ih unaprijed ne kupite, svakako se isplati izdvojiti nekoliko desetaka funti za ovaj doživljaj. Pogledajte neke od klasika kao što su The Lion King, Phantom of the Opera, Les Miserables, Mama Mia, The Book of Mormons ili Wicked. Više informacija potražite na linku www.londontheatre.co.uk.

4Obiđite set iz jednog od omiljenih filmova

Julija Roberts i Hugh Grant u filmu Notting Hill su vam omiljeni filmski par? Zaputite se u Portabello Road gdje vas očekuje tržnica s početka filma, ili do Kenwood Housea na Hampstead Heathu, divne palače s kraja filma. Uz Notting Hill, u Londonu su snimani i brojni drugi filmovi kao što je Harry Potter, Les Miserables, Pirati s kariba, Guliverova putovanja, Da Vincijev kod, Skyfall, Fast & Furious i mnogi drugi. Cijeli popis filmova snimljenih u Londonu potražite ovdje.

3Obiđite jednu od brojnih tržnica

London je prepun iznenađenja. Ako volite puno iznenađenja na relativno malom prostoru, posjetite neku od gradskih tržnica i potražite svoj idealni suvenir kao što je primjerice notes izrađen od lišća. Na raspolaganju su vam i druge tržnice kao što su Camden Town, Portabello Road Market ili možda Brick Lane Market.

2Posjetite “supper club”

Supper na engleskom znači večera, a ako ste u Londonu sami i bojite se da ćete izgledati smiješno ako na večeru odete sami, ne morate brinuti. U gradu postoji mnogo restorana u koji su namijenjeni potpunim strancima za istim stolom. Neki od njih je Grub Club smješteni 110 Hampstead Roadu.

1Prošećite tuđeg psa

Trebate kompanjona u razgledavanju grada, ali takvog da ne može pisnuti? Ovdje je i to moguće. Posjetite stranicu Borrow My Dog i pronađite si vikend “pajdaša“.

Ima tu još materijala, no ostavljam nešto za druge članke. Ako vam je lakše krenuti u razgledavanje grada uz konkretan prijedlog itinerara – kliknite ovdje.

Više informacija možete potražiti i ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here