Odlučite li se ovu zimu provesti na sjeveru, upotpunite svoj boravak brojnim adventskim događanjima. Božićni ukrasi, božićna drvca, svjetlost božićnih lampica i prigodni sadržaji blagdansku atmosferu vašeg zimskog odmora učinit će magičnom.

Zavirimo u najsjeverniju hrvatsku županiju

Dođite i doživite sve čari međimurske tradicije, kulture, lokalne hrane i mnogih drugih međimurskih blagodati. Na Adventu u Čakovcu mnoštvo štandova prizivat će vas mirisima hrane i kuhanog vina, a kući možete ponijeti uspomenu u obliku fotografije s Djedom Božićnjakom. Svoj posjet Čakovcu upotpunite posjetom Atriju Starog u sklopu kojeg se smjestio Muzej Međimurja Čakovec.

U sklopu Adventa u Svetom Martinu na Muri možete pogledati izložbu radova na Božićnom sajmu. Ručno izrađeni nakit, razni božićni aranžmani, radovi od drveta i razni umjetnički darovi neki su od ideja koje vam mogu pomoći da u ovogodišnjem božićnom darivanju budete kreativni.

Želite li saznati nešto o starim međimurskim vremenima, Mlinarsku hižu u Žabniku možete posjetiti u bilo koje doba godine, naučiti sve o životu međimurskog mlinara na multimedijalnoj izložbi i fino se najesti u ugodnom autohtonom ambijentu.

mlinarska hiža

Zakoračimo u zimsku bajku u Hrvatskom zagorju

Hrvatsko zagorje bajka je na dlanu, a postaje još bajkovitijim mjestom u zimsko doba. Svaki je kutak ispunjen duhom Božića i radosti koje donose adventski programi.

Hrvatsko zagorje obasjavaju božićna svjetla Adventa u Mariji Bistrici. Posjetite bistrički adventski sajam i nađite jaslice oslikane motivima drvenih igračaka koje su, uz licitare, na UNESCO-vom popisu nematerijalne kulturne baštine.

Za dodatnu zabavu ili romantični ugođaj, tu je Bistrička ledena bajka na kojoj možete isprobati svoje klizačke vještine, a 16. 12. 2017. na Trgu Pape Ivana Pavla II. u 20 sati održat će se Adventska noć svjetla kada možete zaželjeti želju i s dragim osobama pustiti vaše božićne lampione.

U južnom dijelu Zagorja smiješe se Parku prirode Medvednica i prepoznatljiva su termalna i ekološka destinacija. Stubičke Toplice krase prirodne ljepote, tradicija i kultura. Zahvaljujući termalnim izvorima savršeno su mjesto za odmor i rekreaciju tijekom cijele godine.

Advent u baroknom stilu

Varaždinska županija izvor je mnogobrojnih mogućnosti za istraživanje, a u Varaždinu ove godine iskusite advent u baroknom stilu. Tamo će vas razveseliti divna anđeoska bića u Muzeju anđela, a prošećete li gradom zvonika, barokna raskoš kojom se diče varaždinske zgrade obilježit će vaše uspomene na zimu na sjeveru.

Zabavite se na varaždinskom klizalištu ili svratite do kazališta, a glazba neka vas vodi kroz grad. Ako se zaželite istraživanja prirodnih ljepota ove pitoreskne županije, udaljite se i zaputite prema Kalniku ili Ivanščici.

klizalište Varaždin

Odlučite li se ove zime za sjever, nećete požaliti jer uspomene koje ćete stvoriti ostat će u vašim mislima još dugo nakon zime.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here