Kolumbija – droga i nasilje

KOLUMBIJA

Znate li da je Peru država broj jedan iz koje dolazi kokain? 2013. godine Peru je prestigao Kolumbiju po izvozu droge, ali ipak svi mislimo da droga dolazi većinom iz Kolumbije. Ista stvar je i s nasiljem. Iako je država imala problema s nasilnim ponašanjem brojnih ljudi, ta se situacija sada mijenja.

6

Australija – zemlja rasizma

Iako svi misle da u Australiji vlada velika netolerancija prema drugim rasama, studija provedena 2013. godine od strane Sveučilišta u Sydneyu pokazuje kako čak 87% stanovnika vjeruje da je multikulturalnost dobra za razvoj Australije.

5

Francuzi – gastro snobovi koji ne vole Ameriku

Statistika se ne bi složila s ovom tvrdnjom. Naime, čak tri četvrtine francuza obožava Ameriku i Amerikance, što je više nego Japan (66%), UK (66%) i njemačka (51%). Također, na glasu kao narod koji obožava dobru kuhinju, u Francuskoj se je od 2012. godine najveći prohod od hrane ostvario u restoranima brze hrane.

4

Grčka – Grci su lijeni

Stereotipi govore kako je Grčka bila u bankrotu zbog lijenog naroda. To nije istina. Nedavno je objavljeno istraživanje koje govori o broju sati koji jedan radnik odradi godišnje. U Grčkoj tako jedan radnik u prosjeku radi čak 2017 sati, što je gotovo 600 sati više nego li što odradi jedan prosječan radnik u Njemačkoj.

3

Nizozemci – svi se napušavaju

Nizozemska je dugo godina bila jedna od rijetkih država u kojoj je bila legalizirana marihuana. Danas to nije tako, a iako svi misle da svi nizozemci puše travu, Nizozemska ima jednu od najnižih stopa konzumenata ove droge.

2

Venezuela – ovisnici o plastičnoj kirurgiji

Dok je možda Venezuela raj za one koji vole estetski turizam, ipak nije tako visoko rangirana država po broju obavljenih plastičnih operacija. Nalazi se na čak 15. mjestu i to iza Južne Koreje, Amerike, Kanade pa i Njemačke.

1

Irska – narod koji ne pive vodu, već pivo!

Svi znaju da Irci vole piće ili tri… St. Patrick’s Day je samo izgovor za javno opijanje i slično… Totalno kriva percepcija naroda. No uzmemo li u obzir da se Irska na nalazi ni u top 20 zemalja po ispijanju pive možemo zaključiti da stereotipi nisu točni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here