Budimpešta je nadaleko poznata po dobroj zabavi, niskim cijenama, odličnoj hrani i nekakvoj ležernosti naroda koji pomalo podsjeća na dalmatince (taj dio pripisujem lijenosti učenju i korištenju stranih jezika kada su turisti u pitanju). No, ne smijemo im to uzeti kao manu. Takvi su. No, kada je u pitanju stvaranje dobre atmosfere, Mađari su ovdje zaista dobri.

Upravo u prilog tome i poznati budimpeštanski birc imena Szimpla Kert koji se nalazi u samom centru grada, a koji je nezaboravno mjesto za sve one tranzitne ili ciljane turiste koji u grad dolaze kako bi se dobro proveli.

Foto: Szimpla Kert Facebook
Foto: Szimpla Kert Facebook

Već po službenoj Facebook stranici možete vidjeti kako je kroz prostor ovog birca prošlo preko 170 tisuća fejsbukovaca, a koliko je tek prošlo onih koji se ne koriste ovom društvenom mrežom ili se nisu prijavili, možemo samo nagađati.

Čak je i Trip Advisor ovo mjesto rangirao na visoko prvo mjesto ljestvice “Noćni život u Budimpešti”, a uzmemo li u obzir činjenicu kako je Szimpla Kert tek jedan od 147 rangiranih objekata, znate da s ovim odabirom ne možete “fulati”.

Bar je smješteni u u ulici Kazinczy koja je poznata i pod nazivom “Street of Culture” (u prijevodu – Ulica kulture), a u kojoj se nalazi mnoštvo turističkih sadržaja, restorana i drugih barova, pa čak i Kosher restorana. Definitivno, ulica Kazinczy je najšarenija ulica grada koju ni jedan tuirist ne zaobilazi.

>> Otkrij razloge zašto posjetiti Budimpeštu

Ipak, Szimpla Kert je najomiljenije mjesto u ulici, a ni to nije slučajnost. Izvrsna ponuda hrane i pića, projekcije filmova i živih svirki svakog  utorka, srijede i četvrtka, besplatne jam sesije nedjeljom kao i “Farmer’s market mornings” svake nedjelje i slično. Od doručka do večere, ovdje možete bez problema izgubiti sate i sate, no nemojte misliti da ćete ih baciti u vjetar jer ćete zasigurno upoznati neke nove ljude te doživjeti neke nove doživljaje.

Adresa: Kazinczy utca 14, Budimpešta 1075, Mađarska
Broj telefona: +36 1 352 4198
www.szimpla.hu

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here