Idemo na 8. Festival terana i tartufa!

“Za one koji ne znaju i nikada nisu bili u Motovunu, važno je znati kako je ovo grad – utvrda, točnije jedna od najbolje je sačuvanih srednjovjekovnih istarskih utvrda, koja se razvila na vrhu strmog brežuljka. U prapovijesnim vremenima, ilirska i keltska plemena gradila su svoje utvrde na mjestu današnjeg Motovuna, a ime mu je također keltskog porijekla – nastalo od riječi Montona, što znači grad u gori.” – ovako smo pisali o Motovunu prošle godine, a u nastavku saznajte što vas u Motovunu čeka ovog listopada. 

Listopad u Motovunu je u znaku terana i tartufa

Ulazak u listopad sve asocira na vrijeme tartufa i kvalitetnih vina, pa se tako 21. listopada po 8. put u Motovunu održava Festival terana i tartufa. Festival je sinonim za kvalitetne vinare i posebno dobre primjerke terana te je posebno mjesto susreta najboljih proizvođača proizvoda od tartufa i tvrtki koje se bave otkupom tartufa. Tako ćete tu moći vidjeti  najveće primjerke tartufa i družiti se uz sve okuse i mirise koje nudi jesen.

Festival

Što vam donosi festival?

Festival tartufa i terana svoja vrata otvara od 12 sati, a degustacija, druženje uz glazbu, kupnja raznih proizvoda i uživanje u društvu i glazbi predviđeno je do 20 sati. Kupnjom degustacijske čaše po cijeni od 40 kn te bona od 5 kuna gosti mogu kušati izložena vina. Najveći tartuf bira se u 15 sati, a posjetitelji će tijekom dana ocjenjivati najbolji teran po mišljenju publike, a svi koji glasaju mogu osvojiti i bogate poklon pakete.

Festival

Cijeli dan posjetitelji imaju prilike posjetiti izložbu starih fotografija „Priča o kamenu“ Udruge fotografa Fotovun. Ovogodišnja novost je dječja radionica izrade tjestenine u sklopu Društva naša djeca od 14 do 17 sati. Program se odvija u šatoru pa bojazni od kiše nema. Iskusni i profesionalni kuhari vodit će brigu o gastro showu i to s jelima na bazi terana i tartufa. Detaljniji program slijedi uskoro.

Brdo s posebnom energijom i najboljim teranom čeka Vas 21.10. od 12 sati u organizaciji Turističke zajednica Općine Motovun i Općine Motovun.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here