Zima sve više uzima maha, a s njom i zimske radosti. Veseli vas snijeg? Sanjkanje i skijanje, grudanje i klizanje? Razmislite o  skijaškom vikendu u Italiji gdje ima puno vrhunskih skijališta, još više sunčanih sati, a uz to znate da ćete tamo fino jesti. Za vas smo istražili top 3 talijanska skijališta za odličan vikend, što sve možete tamo raditi i što možete očekivati. Sva tri smještena su u pokrajini Frulia-Venezia-Giulia.

  1. Piancavallo iznad Aviana – skijalište idealno za obitelj

Piancavallo je jedno od talijanskih skijališta koje će postati vaša omiljena vikend destinacija. Među navedenima je najveće i najpopularnije. Svih 24 km staza koje su spojene okrenuto je prema jugu, pa su obasjane suncem gotovo cijeli dan, ali i kvalitetno opremljene snježnim topovima. Moderni ski liftovi s 3 do 4 sjedala, obnovljena infrastruktura, odlična ponuda restorana i nekoliko barova, klizalište… Smještaj je moguće pronaći u Piancavallu u hotelima ili apartmanskim kućama, a možete ga pronaći za 50-ak eura. Jeftiniji smještaj pronađite u Avianu, u podnožju planina.

Aviano

  1. Tarvisio – upotpunite skijanje raznim drugim aktivnostima

Skijalište Tarvisio smjestilo se iznad istoimenog gradića, a ski liftovi vodit će vas kroz 25 km staza, od kojih je Di Pampero ona s najljepšim pogledom i čija je polovica osvijetljena i pripremljena za noćno skijanje. Osim skijanjem, odmor možete aktivno provesti baveći se skijaškim trčanjem na 60 km staza, snježnim trekkingom, klizanjem ili neobičnom vožnjom – vući će vas psi. Najam opreme i edukacija o skijanju mogući su u podnožju planine.

  1. Zoncolan – Ravascletto – savršeno mjesto za naučiti kako skijati

Planina Zoncolan smještena je između dva naselja Sutrio i Ravascletto. Većina skijaških staza i žičara nalazi se na planini, a manji broj u mjestu Ravascletto. Staza nema puno, ali ima onih za početnike i djecu te onih za naprednije skijaše. Pronaći ćete tamo nekoliko restorana s pristupačnim cijenama, a možete pronaći i skijaške škole gdje će vas rado educirati u slučaju da na skije stajete prvi put.

Cijene ski passa

Na svim su skijalištima cijene iste. Cijena dnevnog ski passa je 35 eura (25 eura van sezone), a trodnevnog 92 eura (66 eura van sezone) Zanimljiva činjenica je da je u ponudi i skijanje prema satu, a možete naći i svakakve obiteljske pakete. 5 eura je depozit za karticu (key card) koji vam na kraju vaše avanture vraćaju na posebnim mjestima. Više o cijenama možete saznati na informativnoj stranici.

Jeste li čuli za sezonski Alpe Adria ski pass?

Ako se od skijanja ne možete odlijepiti, ovaj ski pass savršen je odabir za vas. Alpe Adria ski pass povezuje pet skijališta u talijanskoj pokrajini Friuli-Venezia-Giulia (Piancavallo, Tarvisio, Sella Nevea, Forni di Sopra i Zoncolan) i austrijske destinacije Sauris, Skiarena Naßfeld, Weißbriach, Arnoldstein-Dreiländereck in Kötschach. Više od 200 km staza možete kroz cijenu sezonu koristiti za 495 eura za odrasle, 445 za starije.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here