Božićni ukrasi već proviruju iz izloga, zimske jakne izvukli smo iz ormara i sada slijedi božićni boom… Pripreme, briga oko poklona, recepata, ukrasa, Nove godine itd. Zastanite na tren u cijeloj toj strci i sjetite se da je smisao Božića u provedenom zajedničkom vremenu s dragim ljudima, veselju i smijehu. Oslobodite jedan dan za dragu osobu, obitelj ili društvo i posjetite neki od adventskih sajmova za manje od 200 kuna.

1. Advent u Budimpešti

Best Travel nudi jednodnevni advent u Budimpešti za samo 199 kn po first minute tarifi, a cijena za termin 9. 12. 2017. je 189 kn. Polazi se iz Zagreba. Prošećite romantičnom kraljicom Dunava i popnite se na brdo Gellert kako bi iz visine uživali u svjetlima grada. Želite li svoj izlet učiniti još romantičnijim, možete otići na neku od vožnji Dunavom na kojoj će vas poslužiti šampanjcem i pustiti poznatu skladbu „Na lijepom plavom Dunavu”.

Top 5 adventskih izleta

2. Advent u Klagenfurtu

Jeste li ikad bili u Klagenfurtu? Advent je savršena prilika da posjetite ovaj simpatičan grad koji je, prema legendi, sagrađen na mjestu gdje je ubijen zmaj. Tamo možete stići za 150 kn iz Čakovca i Varaždina agencijom Galileo Travel.

3. Advent u Sloveniji

Best Travel ima ponudu koja uključuje jednodnevni izlet na Bled i u Ljubljanu iz Zagreba za 175 kn. Nakon šetnje po biseru slovenskih Alpi, utoplite se kuhanim vinom u slovenskoj prijestolnici koja svake godine oduševljava adventskim ugođajem. Jakopić Travel vodi vas u Ljubljanu iz Čakovca i Varaždina za 140 kn.

4. Advent u Grazu uz posjet tvornici Zotter čokolade

Želite na slatko adventsko putovanje? Doživite advent u Grazu, provozajte se adventskim vlakićem po centru ili se popnite se do Scloßberga gdje je sajam otvoren samo vikendom, ali je prepun posebne romantične atmosfere. Nakon Graza, posjetite prekrasnu tvornicu čokolade Zotter gdje ćete dobiti slušalice elektronskog vodiča sa slušalicama i, najbitnije, žlicu za kušanje čokoladnih smjesa.

5. Advent u Beču

Ovaj očaravajući grad svake godine sve više oduševljava adventskom ponudom. Skoknite do Beča uz Elisa tour za 199 kn. Polasci su iz Zagreba. Zabavite se uz kuhano vino i božićna svjetla ili u nekoj od čuvenih bečkih kavana popijte kavu i pojedite kolač. Vožnje brodom moguće su i u Beču uz slični tretman kao i u Budimpešti. U Beč vas na jednodnevni izlet, s polascima iz Čakovca i Varaždina, vodi i Jakopić.

top 5 adventskih izleta Beč

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here