Ako se kojim slučajem spremate na put u London, morate znati kako je većina turističkih atrakcija besplatna. Neke od njih, poput Kensington ili Buckingham palače, Tower Bridgea (ako se penjete u njega), Tower of Londona za mnoge su veoma skupe, no to nije kraj svijeta. London ima pregršt besplatnih atrakcija koje će vas zaokupirati tjednima.

1. British Museum

Iako na ulazu piše da morate ostaviti donaciju od 5 funti, ako nemate – nemojte! Jednostavno. British Museum je jedan od najvećih muzeja na svijetu, a ono što ćete u njemu pronaći je povijest svijeta u malome. Jednostavno uđite i izgubite se u hodnicima i prostorijama ove velebne građevine, a nikako nemojte zaboraviti napraviti jedan “Selfie” u velikom zatvorenom atriju ili pokraj Rosetta Stona (kamen pomoću kojeg su dešifrirani hijeroglifi).

british.jpg-1024x768

2. Natural History Museum

Prvo što ćete primijetiti pri dolasku u ovaj muzej je velebnost zgrade u kojoj se nalazi. Zgrada izgleda kao da je iz nekog drugog svijeta, a čim uđete, zapazit ćete divovsku repliku dinosaura. Muzej čuva brojne tajne nastanka svijeta, a svi oni koji su voljni naučiti, ovaj muzej vam znanje donosi na jedan interaktivni način.

natural.jpg

3. Science Museum

Ovaj muzej smješteni je tik do Natural History Muzeja, a jednom kad u njega uđete, teško da će vas netko nagovoriti na izlazak! Ja sam u ovom muzeju bio 5 sati (ako me pamćenje služi) i zaista sam ostao oduševljen. Nisam neki ljubitelj znanosti, no ovaj muzej u meni je probudio znatiželju za istraživanjem nekih novih stvari.

sciencemuseum.jpg

4. Trafalgar Square

Iako nije muzej, ovaj trg je definitivno jedan od najvećih turističkih atrakcija Londona. Nalazi se svega 20 minuta hoda od Buckinghamske palače i isto toliko od Covent Gardena. Na trgu se nalaze dvije ogromne fontane i National Gallery, državni muzej umjetnosti.

Trafalgar

5. Oxford Street

Ova shopping ulica, jednom kada u nju uđete, zaokupirat će vas satima. Brojni dućani, atmosfera i ogromne gužve svojevrsna su atrakcija Londona. Mali problem se može pojaviti ako odlučite popiti kavu (još veći ako ste pušač), jer kafića gotovo da i nema.

Oxford.jpg

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here