Spremate se na odmor ove zime, ne znate kamo i trebate prijedlog? Donosimo vam 5 destinacija za koje smatramo kako su idealne za posjet.

1. Bruxelles, Belgija

Brisel

Iako se nalazi na drugom kraju Europe, Bruxelles je lako dostupan avionom i to po vrlo povoljnim cijenama. Najjeftiniji letovi su iz Budimpešte, a povratnu zrakoplovnu kartu možete kupiti već za 250 kuna po osobi. Bruxelless je poznati po svojem zimskom sajmu koji se tijekom prosinca proteže na gotovo cijelom području užeg centra grada, a tu su naravno i prefine (na žalost i skupe) slatke delicije od čokolade koja je simbol države. Mi smo bili prošle godine i bilo je zakon!

ps. svakog dana u 11 sati na glavnom trgu kreće tura u razgled grada i to potpuno besplatno. Rezerviraj svoje mjesto ovdje.

2. Budimpešta

BUDAPEST.Wallpapers

Budimpešta je udaljena svega 3-4 sata automobilom, a odlično je povezana i vlakom tijekom cijele godine. Iako je u prosincu i siječnju zaista hladno (po nama u Budimpešti malo prehladno) – idealna je za jedan vikend posjet. Ako volite terme i namakanje u termalnoj vodi ovdje vam neće biti dosadno, a ako vam je razlog posjete shopping, nećete ostati razočarani.

ps. Ako idete u shopping, svakako zalutajte u IKEU i shopping centre koji se nalaze u okolici. Dobrih dućana imate i u samom centru grada, no očekujte gužve!

3. Portorož

Portorož

Pa gdje baš Portorož? E, ovo bi bila naša prva reakcija na ovu destinaciju da ove godine nismo par puta bili tamo. Genijalno, otkrili smo što znači u potpunosti se opustiti i uživati u jednom od 6 Wellness centara koje smo uspjeli nabrojati u sklopu LifeClass Hotela u samom centru grada. Naše najveće otkriće je bio Wai Thai centar i Shakti – Ayurveda centar u kojem svakako odaberite kratki posjet specijalistu ayurvede koji će vam u 15 ili 30 minuta promijeniti život!

ps. Naš savjet je da rezervirate svoj odmor u Apollo Hotelu jer je novo renovirani i zaista je poseban. Sobe su prostrane, a svaki kat nosi ime po jednom začinu. O restoranu ne moramo puno pisati – savršeno!

4. Istanbul

istanbul

Da, tko bi rekao, ali Istanbul je po nama TOP destinacija za posjet zimi. Iako se može desiti da padne snijeg, to vam u ovom velegradu neće smetati. Zaputite se u istraživanje bogate povijesti grada na dva kontinenta, a svakako posjetite tržnicu s začinima (egipatska tržnica) koja se nalazi tik do Galata mosta u Sultanahmetu. Povratnu avionsku kartu do Istanbula ćete platiti već od 500kn (iz Budimpešte) po osobi, a to je zaista sitna lova za ovu destinaciju.

ps. Pogledajte naš vodič kroz Istanbul i saznajte sve što valja vidjeti!

5. Rim

Rim

Rim je idealan grad za posjet,  pogotovo zimi. Ako volite povijest, kulturu i odličnu hranu tada s Rimom nećete pogriješiti. Smještaj možete rezervirati po solidnim cijenama, a avionske karte možete kupiti već po 400kn.

ps. Kada ste u Vatikanu probajte podignuti lovu s bankomata. Ondje su bankomati (među ostalim jezicima) i na latinskom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here