Mnoge zima i zimske radosti asociraju na skijanje, a većini je ljubitelja zimskih sportova odlazak na skijanje postala i tradicija. Najčešće se odabiru europske skijališta kojih je zaista mnogo i svako je posebno na svoj način. Stoga svatko može pronaći ponešto za sebe. Upravo je zato veoma teško odabrati najbolju destinaciju, no moguće je izdvojiti one koji prednjače u određenoj karakteristici.

Najveće skijalište


Ako tražite raznoliku ponudu te velik izbor aktivnosti i skijaških staza, tada je francusko skijalište „Les Trois Vallees“ pravi odabir. Radi se o jednom od najvećih skijaških centara na svijetu gdje možete pronaći čak 293 skijaških staza ukupne duljine preko 600 kilometara i nekoliko područja za snowboarding. Jednom riječju, ovo je skijalište – ogromno.

Najisplativije skijalište


Najisplativijim skijalištem smatra se centar „Jasna“ u Slovačkoj. Naravno, ovdje nije riječ o najjeftinijoj opciji nego o najboljem omjeru cijene i kvalitete. Smještaj je povoljan, a omogućeno je skijanje na kvalitetnim stazama.

Skijalište s najboljim zabavama


Za neke su zabave poslije skijanja jednako važne kao i samo skijanje, ako ne i važnije. Iako su francuska skijališta dugo slovila kao ona za najbolji zimski provod, trenutno je najatraktivnije skijalište „Ischgl“ u Austriji. Zimska Ibiza, kako ga nazivaju, svake godine privlači sve više skijaša željnih dobre zabave.

Najbolje skijalište za izlete


Ako osim na skijama vrijeme žalite provesti i razgledavajući zanimljive gradove i znamenitosti, tada je njemačko skijalište „Garmisch-Partenkirchen“ najbolji izbor. Slikoviti gradić istog imena kao i skijalište samo je pola sata udaljen od Munchena. Od tamo postoji mogućnost razgledavanje cijele bavarske pokrajine s prekrasnim dvorcima, ali i ostatka Njemačke.

Najpouzdanije skijalište


Za one kojima je kvaliteta snijega od velike važnosti preporučuju se skijališta „Tignes“ i „Val d’Isere“ u Francuskoj. Iako je vrijeme jako promjenjivo ova su dva skijališta jedna od najpouzdanijih kada se radi o snježnom pokrivaču i ako snijega nema na njim, vjerojatno ga neće biti ni drugdje.

Skijanje u Sloveniji – Preuzmite besplatni turistički vodič

[bs_button size=”lg” type=”info” value=”Preuzmi vodič ovdje” href=”http://issuu.com/uzap/docs/skijanje_u_sloveniji?e=0/10867559″]

Naslovna fotografija: Trysil / Flickr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here