Foto: Edgar Barany C / Flickr

Zima još nije ni počela, a vi vjerojatno već tražite vaše iduće odredište upravo u najhladnijim mjesecima u godini. Ja sam iz tog razloga odlučio sastaviti popis 6 gradova koje valja posjetiti ove zime, a nadamo se da ćete imati prilike posjetiti barem jedan od njih.

Foto: Ed Gregory
Foto: Ed Gregory

Pariz

Pariz je zaista grad koji zaslužuje biti prvi na ovoj listi. Ima nešto posebno u Parizu zimi. Milijuni božićnih lampica krase ovu francusku damu, a mirisi i okusi božićnih kolača mogu se osjetiti na svakom koraku. Za posjet Parizu trebate samo jedan savjet, a to je da se obučete toplo. Želite li dočekati Novu Godinu u Parizu? Turistička agencija Alga Travel kreirala je super povoljne aranžmane i to po vrlo niskim cijenama. Klikni ovdje za više informacija.

Foto: Zuzana Kubani
Foto: Zuzana Kubani

Dubrovnik

Nekako mi Hrvati nemamo baš navike ići u Dubrovnik. Nekima je preskupo, nekima je predaleko. No, bilo kako bilo, Dubrovnik je grad kojeg valja posjetiti zimi. Nema ljetnih gužvi, grad je smiren i pruža jednu drugačiju, toplu atmosferu. Zaista nešto predivno. Ako vam je potreban dašak glamura, razmislite o tome da odsjednete u palači Pucić koja je izgrađena još u davnom 17. stoljeću, a koja nudi predivan smještaj u klasičnom stilu.

Berlin

Berlin

Iako nije blizu, Berlin nije ni tako daleko, pogotovo od kad niskobudžetne kompanije tamo doslovno lete iz našeg susjedstva. Posjetite Zoologischer Garten koji je idealan za šetnju ili razgledajte Festival svijetla (Festival od Lights // 9.-18. prosinca 2015.), događaj kada sve poznatije građevine u gradu budu osvijetljene raznim motivima. Tražite li neki smještaj koji će pratiti cijelu “zimsku” atmosferu? Pogledajte ponudu predivnog hotela Ackselhaus & Blue Home koji se nalazi u zgradi izgrađenoj u 19. stoljeću, a koja u svojoj ponudi ima čak i tematske sobe (Afrika, Kina).

Lisbon

Lisabon

Topla mediteranska klima možda povećava šanse za kišom, no ipak, vrijeme u Lisabonu je zimi sasvim dobro za posjet. Iako snijeg nije česta pojava u Lisabonu, on nije ni nužan za odličan provod. Dvorac sv. Jurja, Lisabonska katedrala, oceanarij ili toranj Belem samo su neke od atrakcija koje čekaju da ih otkrijete. Tražite li smještaj u Lisabonu, naša preporuka je Palacio Ramalhete, palača iz 18. stoljeća koja je iz obiteljskog doma pretvorena u maleni botique hotel.

Foto: Miguel Virkkunen Carvalho - Prag
Foto: Miguel Virkkunen Carvalho – Prag

Prag

Bilo da hvatate posljednje dane “babjeg leta” ili u Prag planirate u srcu zime, imati ćete što raditi. Prag ima dobro očuvanu srednjovjekovnu gradsku jezgru: Hradčani i Malá Strana na lijevoj obali te Staré Město i Nové Město na desnoj obali Vltave. U kompleksu Hradčani nalazi se Pražsky hrad koji je ujedno i najveći drevni dvorac na svijetu. Istražite ponudu turističke agencija Alga Travel ovdje i dočekajte novu 2016. godinu upravo u češkoj metropoli.

Foto: Eli Duke
Foto: Eli Duke

Budimpešta

Niske temperature u Budimpešti nadaleko su poznate. Ponekad može biti tako hladno da svaki turist gubi volju za šetnjom i razgledavanjem grada. No to nikako ne bi trebalo biti tako. Ako planirate putovanje u Budimpeštu, savjet je da se zaista toplo obučete i probate što više vremena provoditi u nekim od atrakcija koje su na zatvorenome. Tu su dobar primjer  Museum of Fine ArtsMűcsarnok, a možete se zaputiti i u četvrt dvoraca gdje možete razgledati Ribarsku tvrđavu, crkvu sv. Matijaša i Povijesni muzej grada.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here