Želite putovati posjetiti Veneciju u vrijeme poznatog karnevala? Istražite ovaj organizirani izlet, a na dnu možete i rezervirati. Venecija spada među najljepše turističke ciljeve u cijeloj Europi, a poznata je po svom tradicionalnom Karnevalu koji je među najposjećenijima na svjetu!

U stvarnosti Venecija još i danas izgleda kao u vrijeme svog procvata. U očima mnogih turista pretvorila se nekadašnja Venecija u kameni spomenik koji valja vidjeti, a osobito su privlačne atrakcije kao što su  Trg svetog Marka, 99 metara visoki Campanilo (zvonik), duždeva palača s arkadama zašiljenih lukova, četiri kilometara dugi Canal Grande, kao i romantična vožnja gondolom po jednom od kanala grada.

Polasci: 31.01.2015 , 07.02.2015

Program putovanja

1. dan – ZAGREB – KARLOVAC – RIJEKA – VENECIJA

Polazak autobusa u 5.30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb (peron 502-506). Vožnja preko Rijeke kroz Sloveniju i Italiju s kraćim stajanjima na putu. Po dolasku, odlazak do Tronchetta i vožnja brodom do Venecije. Razgled grada: Riva degli Schiavoni, Ponte dei Sospiri, Palazzo Ducale, Piazza San Marco, Basilica, Procurative… Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje u čarobnim karnevalskim događanjima. Odlazak do hotela i smještaj. Noćenje.

*polazak iz Karlovca s Autobusnog kolodvora u 6.00 sati i iz Rijeke s benzinske postaje “Vrata Jadrana – sjever” u 7.30 sati

2. dan – VENECIJA – RIJEKA – KARLOVAC – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela. Predlažemo odlazak na organizirani poludnevni izlet otocima Lagune: Murano, Burano, Torcello… Otoci su poznati po izradi predmeta od stakla, izradi tradicionalne venecijanske čipke i kućama živih boja, te Torcello kao najstariji naseljeni otok lagune kojeg je napustila većina stanovništva. Posjet nekoj od brojnih venecijanskih galerija i izložbi, ili, jednostavno, šetnju živopisnom prijestolnicom bivše čuvene Mletačke republike. U 16.00 sati polazak prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

[su_button url=”http://www.kompas.hr/hr/Putovanja/Venecija-Karneval-2-dana-garantirani-polasci-iz-Zagreba-Karlovca-i-Rijeke.aspx?tabId=raspolozivost&A=124&B=49&SubAffiliateID=vikendmanijaci” target=”blank” background=”#00a498″ size=”5″ center=”yes” radius=”0″]Rezerviraj ovdje[/su_button]

 

Naslovna fotografija: anja_johnson / Flickr

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here