Želite provesti nezaboravni vikend u prijestolnici Belgije, istražiti neke od najpopularnijih europskih atrakcija, isprobati Belgijsku čokoladu ili jednostavno uživati u hrani?

TERMIN: od petka 22. svibnja do nedjelje 24. svibnja

Avio karta već od 371 kunu po osobi

Ryan Air trenutno u ponudi ima letove prema Bruxellesu već od 371 kunu za povratni let iz Budimpešte (dvije manje torbe i takse su uključene u cijenu). Let se odnosi na odabrani termin (od petka 22. svibnja do nedjelje 24. svibnja). Saznaj kako do Budimpešte najjeftinije, a ako vas zanima jeftini parking na Zračnoj luci u Budimpešti kliknite ovdje.

Detalj leta

Rezerviraj svoju kartu ovdje

Smiještaj već od 820 kuna za dvije osobe (dva noćenja)

Obzirom kako je smještaj u centru grada užasno skup, naša preoruka je Van Belle Hotel 3*** koji je udaljen samo 15 minuta hoda od glavnog briselskog trga Grand Place. Hotel Van Belle je udaljen 800 metara od postaje podzemne željeznice Lemonnier i manje od 5 minuta hoda od muzeja Musée de la Bruxellois Gueuz. Od hotela do skulpture Manneken Pis stići ćete za samo 15 minuta hoda.

Rezerviraj hotel ovdje

 

Općenito o Bruxellesu

Brisel je sam po sebi zanimljiv grad jer je na međunarodnoj razini grad jedan od sjedišta Europske unije i mnogih njezinih institucija, NATO-a, bivše Zapadnoeuropske unije i mnogih drugih međunarodnih organizacija.

Bruxelles ima bogatu kulturnu i umjetničku tradiciju. Ovdje je npr. studirao poznati belgijski surealist René Magritte. Grad slovi kao prijestolnica stripa. Neki od poznatijih stripova ovdje nastalih su Lucky Luke, Tintin, Cubitus, Gaston Lagaffe i Marsupilami. Diljem grada mogu se na zidovima naći crteži poznatih likova iz stripova. Što se tiče vrijednih kulturnih ustanova tu su Briselsko kazalište, i La Monnaie kazalište i opera. Među mnogobrojnim muzejima tu su Kraljevski muzej umjetnosti, Vojni muzej i Muzej stripova. Briselska glazbena scena nudi sve od opere i koncertnih dvorana do glazbenih barova i techno klubova.

Atrakcije

Arhitektura u Bruxellesu je raznolika i sastoji se od srednjovjekovnih građevina na Grand Placeu do postmodernih zgrada institucija Europske unije. Vjerojatno najveća atrakcija grada je Grand Place (Grote Markt) koji se od 1988. nalazi na UNESCOvom popisu svjetske baštine, zajedno s gotičkom vijećnicom u središtu grada, katedralom sv. Mihovila i Gudule i dvorcem Laken. Druga važna turistička znamenitost je Kraljevska palača u Bruxellesu.

Brisel

Atomium je 103 metra visoka struktura koja je izgrađena za Svjetsku izložbu 1958. godine. Sastoji se od devet sfera koje su spojene cijevima, te tvori kristalnu strukturu. Arhitekt A. Waterkeyn posvetio je ovo djelo znanosti. Odmah kraj Atomiuma se nalazi park Mini-Europe gdje se nalaze makete poznatih europskih građevina.

Simbol grada i poznata turistička atrakcija je brončana fontana Manneken Pis. Ostale poznate znamenitosti su Parc du Cinquantenaire ili Jubelpark sa slavolukom pobjede i obližnjim muzejima, Bazilika Svetog Srca, Briselska burza, Palača prave i zgrade institucija Europske unije u Europskoj četvrti.

tourist waffles

Grad je poznat po svojim flamanskim kućama. Također poznate su i građevine Victora Horte u Bruxellesu (arhitekta Victora Horte) u Art Nouveau stilu (UNESCO-va svjetska baština). U ovom stilu građene su i mnoge zgrade u novim gradskim predgrađima, pogotovo u mjestima Schaerbeek, Etterbeek, Ixelles i Saint-Gilles. Još neki primjeri bogate arhitekture grada su Palača Stoclet i Espace Léopold.

Javni prijevoz

Briselski metro proradio je 1976., ali su podzemne linije, poznate kao premetro, pomoću tramvaja funkcionirale od 1968. godine. Grad je pokriven i velikom tramvajskom i autobusnom mrežom. Sveukupno se gradski javni prijevoz sastoji od četiri linije metroa (Linije 1, 2, 5, 6), dvije linije premetroa (linije 3 i 4), 18 tramvajskih linija i 50 autobusnih linija. Mrežom javnog prijevoza upravlja Poduzeće za međuopćinski prijevoz u Bruxellesu (STIB/MIVB).

U planu je i gradnja RER-a (Réseau Express Régional/Gewestelijk ExpresNet), regionalne željeznice koja bi povezivala područja u okolici grada. Od 2003. uveden je program dijeljenja automobila. Od 2006. postoji i sličan program s biciklima.

Metro_Brussels.svg

Stranica VikendManijaci.com nije turistička agencija niti organizator putovanja. Putem ove stranice Manijaci će vas savjetovati kako do najboljih cijena na tražištu, a svoj hotel i avionsku kartu možete rezervirati direktno putem ove stranice! 

Koristite gore navedene cijene samo kao smjernicu jer cijene mogu varirati, ovisno o datumu kada rezervirate svoje putovanje! Ako u kojem slučaju za vrijeme vaše pretrage neće biti spomenute cijene, možete nam poslati na email termine kada želite putovati te ćemo vam pomoći pri pronalasku najbolje cijene!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here