Savjet

FlixBusom iz Zagreba do Beča za 9,99€

Putujete li u Beč u periodu od 1.3. do 3.4., od danas do 22. veljače možete kupiti kartu za svega 9,99€.
video

Putovanje kao stalni posao – Nomadski fotografi

Koliko zaista volite putovati? Upoznajte par, fotografe koji su iza sebe ostavili cijeli svoj život kako bi radili ono što najviše vole - putovali i fotografirali. Kako izgleda njihov život pogledajte u videu.

Dachau – mjesto najstrašnijih zločina u povijesti čovječanstva

Nacistička Njemačka bila je poprište najstrašnijih zločina u povijesti čovječanstva. Dok na spomen nacističkih koncentracijskih logora prvo pomislimo na Auschwitz, rijetko tko se sjeti grada koji se nalazi desetak kilometara od Minhena, a koji je poslužio kao mjesto u kojem je nastao prvi nacistički koncentracijski logor.

Najčešće greške koje putnici rade i kako ih izbjeći

Prošli smo brda i doline, okrenuli podosta lišća i nagledali se svijeta. Sada je došao red da na jednom mjesto stavimo nekoliko savjeta koji će vam dobro doći, ali isto tako i savjete kako ih izbjeći. No, odmah na početku trebate znati jedno. Ono što je nekome greška drugome možda nije, ali svejedno je dobro znati tuđa iskustva na putovanjima. Ovo su naša, naše greške i kako ih mi izbjegavamo.  

Vinkovo u Iloku 2017.

Vinari i vinogradari nemaju puno odmora i vremena bez brige i posla u vinogradima i podrumima, oduvijek se vinogradima vraćalo već u siječnju, s obredom blagoslova pred početak nove, vinogradarske godine i rezidbe.

Wieliczka rudnik soli – UNESCO atrakcija koju morate posjetiti

Zemlja je prepuna prirodnih ljepota koje nas okružuju, gotovo na svakom koraku. No, ipak, neka su mjesta od posebnog značaja i važnosti za čovječanstvo, pogotovo kada znamo da su ruke stotina osoba zaslužne za stvaranje jedne od najljepših turističkih atrakcija na svijetu.

Predmeti od lišća – jedinstven suvenir iz Londona

Konačno, po prvi puta sam na nekom putovanju naišao na smisleni suvenir koji to zapravo nije. Predmeti za svakodnevnu upotrebu teško da se mogu nazvati suvenirima, ovi zasigurno nisu imali tu namjeru, ali moram priznati da mi se ideja jako sviđa.

Gdje i kada ćemo koristiti produžene vikende u prvoj polovici 2017.

Saznajte savjete kako spojiti vikende i koje lokacije odabrati za putovanje u prvoj polovici 2017.

Prekrasne kućice za zimski odmor u Velikoj Britaniji

Želja vam je obići Veliku Britaniju, ali vam je već dosta spavanja po hotelima, hostelima i apartmanima? Tražite nove izazove i ljepote koje se ne nude na svakom koraku? Smještaj u hotelu za vas je monoton i nema tog hotelskog lanca koji vam može pružiti uzbuđenje koje će vas natjerati na put?

Na putovanje s kućnim ljubimcima

Putovanja s psima mogu biti izazov, ali i predivno iskustvo. Otkrijte koja su to "Pet-friendly" mjesta ukoliko želite na odmor s kućnim ljubimcem.

Doček nove godine na hrvatskim trgovima

Jeste već odlučili kamo ćete na doček? Siguran sam da su vam to pitanje postavili milijun puta u posljednjih nekoliko tjedana. I jeste li? Mi ćemo, po prvi puta od kada postoje Vikendmanijaci, svatko na svoju stranu. Minhen i Krakow naš su odabir i budite sigurni u to da ćete dobiti živopisne reportaže iz ovih predivnih gradova.
Akvarij u Beču

Haus des Meeres – morski svijet u središtu Beča

Kada razmišljate o Beču što vam prvo padne na pamet? Siguran sam da kultura, umjetnost, Sisi, bečka šnicla, kočije i pokoja kasekreiner wurst. A je su li vam ikada, pri pomisli na Beč, pale...

Stop and Fly – valet parking u Zagrebu

Zaboravite na traženje mjesta u skupim garažama i prepunim parkiralištima. Cijene parkinga na aerodromima su visoke. U Hrvatsku je stigao Stop and Fly – usluga valet parkinga koju možete iskoristiti kada putujete sa Zagrebačkog aerodroma – i izrazito je jeftina. Parking će vas koštati samo70 kuna po danu i auto možete ostaviti u sigurnim rukama.

Top 5 adventskih izleta za 500 kn

Stiglo nam je i to doba kada na veliko planiramo gdje ćemo na adventski izlet. Ponuda je šarolika i vesela, a izbora ima na pretek. Svatko će pronaći nešto po svom guštu. Čak i...