Sinonim za luksuz  i odmor na Jadranu danas je Opatija, daleko poznata destinacija prozvana i ”kraljicom Jadrana”. Njega si danas malo tko može priuštiti, no ne brinite. Za vas smo pronašli najbolji način da ga doživite u punom mahu, bez obzira na debljinu vašeg novčanika.

Odmor u Opatiji

U Opatiji ćete se nauživati u toplom moru, ugodnoj klimi i bogatstvu zelenih parkova koji oduševljavaju sve prolaznike. Oni kojima more i slana voda nisu primaran način osvježenja tijekom ljetnih mjeseci, najbolji će prijatelj tu biti mnogobrojne fontane. No, čisto sumnjamo da se nećete razvaliti na plaži uz koktel i upijati plava prostranstva. Vjerujte, u kombinaciji sa svježim zrakom čine dobitnu kombinaciju za najbolji odmor!

Opatija00004

Ovo je dom i mnogobrojnim vilama koje će vam doslovno oduzeti dah. Građene u 19. stoljeću i danas su izvrstan primjer toga kako se nekad ovdje uživalo, a neizbježna je tu i fotografija s djevojkom s galebom, daleko poznatim opatijskim simbolom. Bajkovite fontane ovog kraja su Helija, Selene i Slatina, a u parku sv. Jakova slobodno ćete šetati i uživati u šarenim prizorima jer su ovdje zasađene biljke iz cijelog svijeta. I da, opatijski parkovi više su godina za redom proglašeni najljepšim i najuređenijima u Hrvatskoj.

Opatija Cafe Wagner u Milenij Hotelu / Foto: TZ Kvarner, Milenij Hotel
Opatija Cafe Wagner u Milenij Hotelu / Foto: TZ Kvarner, Milenij Hotel

Upustite se u ture i upoznajte bogatu povijest grada, a šetnjom gradom istražite različite arhitektonske stilove koji vas vraćaju u povijest. Popnite se i na Učku, iznajmite bicikl ili pa svoje vrijeme provedite u kasinu. Šetnica Lungomare zaokružit će vam dan, a tu ne nedostaje i mirnih mjesta gdje okruženi palmama i egzotičnim voćkama možete sanjati o novim opatijskim avanturama.

Odmor na Krku

Volite li malo otkačeniji boravak i odmor na otocima vam ne predstavlja problem, zaputite se na otok Krk, točnije u mjesto Šilo. Smješteno samo pola sata od samog Krčkog mosta, ovo ribarsko i pomorsko mjesto raj je za istraživanje podmorja. Sigurno se pitate zašto, a odgovor je potonuli grčki brod Peltastis. Atraktivno, zar ne?

Europa, Kroatien, Kvarner Bucht, Kvarner Inseln, Insel Krk, Baska, schoene weite Badebucht, Kiesstrand
Otok Krk pruža predivne plaže i čisto more / Foto: TZ Kvarner, Frank Heuer

Kupati se možete na šljunčanim i betoniranim plažama, a volite li čistoću, obavezno se brčkajte na plaži Pećine koja se diči Plavom zastavom. Vodite li na odmor i svojeg psa, ne brinite jer vaši ljubimci mogu trčkarati na plaži prilagođenoj boravku ljubimaca. Sigurno će vam za oko zapasti i Tunera, drveni vidikovac koji je nekad služio za promatranje ulova tune.

Rabska Fjera / Foto: TZ Rab
Rabska Fjera / Foto: TZ Rab

Volite li se zabavljati, pridružite se nekoj od ribarskih zabava i uživajte s lokalnim stanovništvom. Naravno, probajte i neizostavne ribarske specijalitete i čašicu domaće bevande. Poželite li istraživati, to možete pješice, biciklom ili automobilom. Naići ćete na brojne skrivene uvale, a možete se zaputiti i malo dalje i upoznati špilju Biserujku. Odrasli će ulaznicu platiti 30, djeca od 5 do 12 godina 20 kuna, a za mališane do 5 godina ulaz u špilju je besplatan.

Zanimljive informacije o putovanjima i kako provesti vrijeme u Hrvatskoj možete saznati i na stranici Tripedia.

Kvarner

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here