Ritam karlovačkog područja obilježava dobro raspoloženje tijekom cijele godine. Grad na četiri rijeke, koji je trenutno veselo odredište mnogih kupača, kanuaša, kajakaša i raftingaša, pripremio je ovog rujna i mnoge druge zanimljivosti te tako još jednom postao grad privlačan mlađim i starijim te domaćim i stranim posjetiteljima. Zašpto poći na izlet u Karlovac?

Petoj rijeci u čast

Svi znamo da je dom jednog od najpoznatijeg hrvatskog piva upravo Karlovac, no jeste li znali da je Karlovac dom i najvećem i najstarijem hrvatskom festivalu piva? Peta rijeka teći će intenzivno Karlovcem na Danima piva od 31. 8. do 9. 9., a ljubiteljima piva bit će na raspolaganju brojna domaća i strana piva, odlična ugostiteljska ponuda i zabavni program na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra Korana.

I Franjevci će s vama rado popiti pivo

U Karlovcu zaista svi vole pivo, pa tako i karlovački franjevci. I tu nastaje frka. Bez brige, jedina frka koja postoji jest franjevačko craft pivo simboličnog potpisa Fr.Ka. Franjevci vas pozivaju da od 5. 9. do 9. 9. 2018. dođete u atrij samostana na spomenuto pivo, svakim danom od 19:30 do 22:30 sati.

Što to krije karlovačka Zvijezda?

Ako ste se našli u samostanu, stigli ste u Zvijezdu. U tom starom dijelu grada nalazi se središnji Trg Josipa bana Jelačića, a okružen je zelenilom i ljepotom gradskih parkova.

Prošećite Zvijezdom, zađite u sam centar, posjetite Gradski muzej Karlovca, Franjevački samostan s bogatom muzejskom zbirkom, a u Radićevoj od 31. 8. do 9. 9. pronađite brojne koncerte, kazališne predstave, plesne performanse, likovne izložbe i mnoge druge umjetnosti. Dani Radićeve i veseli franjevci tih će dana uveseljavati Karlovac.

Zvijezda će biti prometna i od 18. do 22. rujna kada će se tamo održati 15. Obrtnički sajam i 5. Sajam ekoloških proizvoda.

Raj za sladokusce i štrudloljupce

Svake godine u rujnu miris svakojakih štrudli ispuni Karlovačku županiju. U Jaškovu kraj Ozlja 2015. je izrađena najduža štrudla na svijetu i postavljen Guinnessov rekord od 1479, 38 cm. Zaputite se u Jaškovo 16. 9. i sudjelujte u ŠtrudlaFestu koji okuplja profesionalce i amatere slastičare koji se natječu u izradi najbolje štrudle.

U razdoblju 10. 9. – 16. 9. potražite Štrudla spot u Karlovačkoj županiji, tj. restorane u sklopu Tjedna štrudle koji poslužuju ovu finu slasticu po promotivnoj cijeni.

Ovi su događaji samo od nekih prijedloga bogatog izbora koji nudi Karlovac na četiri rijeke svojim posjetiteljima. Listopadu se već smiješi Vikend na Dubovcu i njegove bajke, vitezovi i dvorci, o čemu ćete saznati na vrijeme.

Sve informacije o događanjima u gradu Karlovcu saznajte ovdje. Zapratite profile društvenih mreža na FACEBOOKU i INSTAGRAMU, a novosti možete pratiti i na službenoj stranici Turističke zajednice grada Karlovca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here